Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz wieprzowy z grzybami i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz wieprzowy z grzybami i porem fajnie połączyć np. z kaszą jęczmienną. Do tego ogórek kwaszony i mamy pyszny obiad.

Gulasz wieprzowy z grzybami i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z grzybami i porem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z grzybami i porem
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. Grzyby umyć, pokroić na mniejsze części. Przesmażyć na maśle. Dodać do mięsa i dusić razem. Pora pokroić. Pod koniec duszenia dodać do sosu. Kiedy por zmięknie sos doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Podawać np. z kaszą i ogórkiem kwaszonym.
Gulasz wieprzowy z grzybami i porem
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na tłuszczu.
Gulasz wieprzowy z grzybami i porem
Umyte i pokrojone grzyby przesmażyć na maśle.
Gulasz wieprzowy z grzybami i porem
Umytego pora pokroić i dodać do duszonego mięsa.
Gulasz wieprzowy z grzybami i porem
Na koniec sos doprawić do smaku i zagęścić mąką.