agnes31

agnes31

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

gulasz wołowyZPapryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gulasz wołowy z papryką polecam na obiad

gulasz wołowyZPapryką

Składniki:

gulasz wołowyZPapryką

 

  • papryki 1duża cebula 2czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1szkl czerwonego wina olej sól pieprz mielony kminek

Sposób przygotowania:

gulasz wołowyZPapryką
wołowinę opłucz pokrój w grubą kostkę cebulę obierz posiekaj papryki oczyść potnij w drobną kostkę w garnku rozgrzej 2łyżki oleju włóż mięso i usmaż na rumiano do mięsa dodaj cebulę koncentrat pomidorowy oraz wsyp po łyżeczce obu mielonych papryk całość szybko zasmaż podlej 400ml wody wlej wino dodaj listek laurowy łyżeczkę kminku oraz sól pieprz i cukier do smaku gulasz duś pod przykryciem na małym płomieniu około 1,5 godziny mieszaj od czasu do czasu aby nie przywarl do dna garnka na 20 minut przed końcem duszenia dodaj do mięsa pokrojoną paprkę ponownie przypraw do smaku jeśli chcesz by gulasz był pożywniejszy razem z papryką dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę

Tagi:

wołowina