Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Mięso myjemy i osuszamy z wody. Kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy.
Na tej samej patelni szklimy cebulę i czosnek, przekładamy do gotującego się mięsa.
Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy.
Gdy gulasz jest prawie ugotowany dodajemy mrożone kurki i gotujemy razem do miękkości.
Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy, dolewamy do gulaszu i zagotowujemy.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy.
Na tej samej patelni szklimy cebulę i czosnek, przekładamy do gotującego się mięsa.
Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy.
Gdy gulasz jest prawie ugotowany dodajemy mrożone kurki i gotujemy razem do miękkości.
Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy, dolewamy do gulaszu i zagotowujemy.