kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczny gulasz. Gulasz przygotowałam z mięsa wołowego z dodatkiem mrożonych kurek, cebuli i czosnku. Polecam.

Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami

 

  • 700 g mięsa wołowego na gulasz
  • 600 ml gorącej wody
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 200 g mrożonych kurek
  • 4 łyżki oleju
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 100 ml zimnej wody
  • 1 łyżka mąki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • suszona bazylia do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Mięso myjemy i osuszamy z wody. Kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.

Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy.

Na tej samej patelni szklimy cebulę i czosnek, przekładamy do gotującego się mięsa.

Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy.

Gdy gulasz jest prawie ugotowany dodajemy mrożone kurki i gotujemy razem do miękkości.

Na samym końcu doprawiamy do smaku.

Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy, dolewamy do gulaszu i zagotowujemy. 
Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Umyte mięso i osuszone kroimy w dużą kostkę.
Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Obsmażone mięso przekładamy do garnka, dodajemy ziele i listki laurowe.
Gulasz wołowy z mrożonymi kurkami
Następnie dodajemy przesmażoną cebulę z czosnkiem i razem gotujemy.