Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z białą kapustą
► Mięso wołowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki o wielkości 1 x 1 cm. W brytfannie rozgrzać tłuszcz i mięso smażyć partiami, aż przyklei się do dna, a płyn z mięsa całkowicie wyparuje. Wtenczas dodać i zeszklić cebulę, później dodać koncentrat pomidorowy i po krótkim smażeniu zdeglasować bulionem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą morską i pieprzem i dusić jeszcze na małym ogniu przez około 10 minut.
► Kapustę stożkową lub białą (1 kg) oczyścić i poćwiartować. Wyciąć „ łodygę ” i pokroić na kawałki o wielkości 2 x 2 cm. Kapustę dodać do mięsa i odkrytą gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Następnie gulasz przykryć i gotować jeszcze 30 - 40 minut. Jeśli trzeba to dolać trochę wody, aby uzyskać więcej sosu. Na koniec wlać trochę smietany i doprawić solą i papryką.
► Kapustę stożkową lub białą (1 kg) oczyścić i poćwiartować. Wyciąć „ łodygę ” i pokroić na kawałki o wielkości 2 x 2 cm. Kapustę dodać do mięsa i odkrytą gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Następnie gulasz przykryć i gotować jeszcze 30 - 40 minut. Jeśli trzeba to dolać trochę wody, aby uzyskać więcej sosu. Na koniec wlać trochę smietany i doprawić solą i papryką.
lukrowanepierniczki