Sposób przygotowania:
Na szybko gulasz drobiowy z papryką
Piersi kurczaka opłukać, pokroić na kostki, obsypać w mące pszennej, wsypać do garnka z olejem rzepakowym, dodać paprykę ostrą, kostkę rosołową, pieprz mielony i podsmażać na złocisto. Paprykę oczyszczoną z pestek pokroić na kostki i dodać do kurczaka, podsmażać, zamieszać. Wsypać pokrojoną w kosteczkę cebulę ząbki czosnku, podsmażać z 3 minuty, zamieszać.
Dolać wody i gotować z 20 minut, na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, wsypać natkę pietruszki i zdjąć z ognia, można podać z ziemniakami, ryżem makaronem, kaszą.
Dolać wody i gotować z 20 minut, na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, wsypać natkę pietruszki i zdjąć z ognia, można podać z ziemniakami, ryżem makaronem, kaszą.
lukrowanepierniczki