Sposób przygotowania:
Wieprzowina na pomidorowo
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na większe kawałki a następnie oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, obsmażamy na oleju.Przekładamy do rondla.
Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa (można dodać więcej cebuli) i podlewamy wodą albo bulionem. Pieczarki obieramy, kroimy i wrzucamy do rondla.
Czosnek miażdżymy albo drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Przesmażony czosnek dodajemy do mięsa. Na pozostałym oleju przesmażamy papryki i koncentrat.
Dodajemy także do mięsa. Jeśli trzeba podlewamy jeszcze wodą, doprawiamy do smaku i na małym ogniu dusimy do miękkości.
Podajemy z ugotowanym ryżem albo makaronem.
Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa (można dodać więcej cebuli) i podlewamy wodą albo bulionem. Pieczarki obieramy, kroimy i wrzucamy do rondla.
Czosnek miażdżymy albo drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Przesmażony czosnek dodajemy do mięsa. Na pozostałym oleju przesmażamy papryki i koncentrat.
Dodajemy także do mięsa. Jeśli trzeba podlewamy jeszcze wodą, doprawiamy do smaku i na małym ogniu dusimy do miękkości.
Podajemy z ugotowanym ryżem albo makaronem.