Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z sosem z czerwonego wina
🔘 Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kawałki w wielkości nadającej się do konsumpcji. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso porcjami, obracać dopiero wtedy gdy jedna strona jest już mocno zarumieniona. Podsmażone mięso wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce.
🔘 Na patelni na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć cebulę i marchewkę i z powrotem włożyć mięso. Następnie zdeglasować winem, wlać bulion i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Później dodać liście laurowe, paprykę i od czasu do czasu mieszając, gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia ( co najmniej 30 minut ). Gdy sos będzie wystarczająco gęsty, wtenczas ponownie przykryć pokrywką i gotować do końca czasu. Przed podaniem doprawić do smaku przyprawą pul biber i solą.
🔘 Na patelni na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażyć cebulę i marchewkę i z powrotem włożyć mięso. Następnie zdeglasować winem, wlać bulion i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Później dodać liście laurowe, paprykę i od czasu do czasu mieszając, gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia ( co najmniej 30 minut ). Gdy sos będzie wystarczająco gęsty, wtenczas ponownie przykryć pokrywką i gotować do końca czasu. Przed podaniem doprawić do smaku przyprawą pul biber i solą.