cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Gulasz z indyka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z indyka z brązowym ryżem - pomysł na smaczny obiad, dobry o każdej porze roku. Z podanej ilości składników wyszły 3 porcje.

Gulasz z indyka z ryżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z indyka z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z ryżem
Mięso kroimy w kostkę (ok. 2 cm). W garnku z grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Następnie kroimy cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. 

Po kilku minutach zalewamy bulionem mięsnym lub wywarem z warzyw (ja użyłam zamrożonego wcześniej rosołu z kury). Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, oregano, suszoną mieloną paprykę, świeżą paprykę pokrojoną w kostkę, świeżo mielony pieprz i szczyptę soli. Przykrywamy naczynie i gotujemy przez ok. 1 godzinę.

W oddzielnym garnku gotujemy ryż (może być z torebki). Po ugotowaniu gulasz wykładamy na ryż.
Gulasz z indyka z ryżem
Mięso smażymy z cebulą i czosnkiem na oliwie