Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z ryżem
Mięso kroimy w kostkę (ok. 2 cm). W garnku z grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Następnie kroimy cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa.
Po kilku minutach zalewamy bulionem mięsnym lub wywarem z warzyw (ja użyłam zamrożonego wcześniej rosołu z kury). Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, oregano, suszoną mieloną paprykę, świeżą paprykę pokrojoną w kostkę, świeżo mielony pieprz i szczyptę soli. Przykrywamy naczynie i gotujemy przez ok. 1 godzinę.
W oddzielnym garnku gotujemy ryż (może być z torebki). Po ugotowaniu gulasz wykładamy na ryż.
Po kilku minutach zalewamy bulionem mięsnym lub wywarem z warzyw (ja użyłam zamrożonego wcześniej rosołu z kury). Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, oregano, suszoną mieloną paprykę, świeżą paprykę pokrojoną w kostkę, świeżo mielony pieprz i szczyptę soli. Przykrywamy naczynie i gotujemy przez ok. 1 godzinę.
W oddzielnym garnku gotujemy ryż (może być z torebki). Po ugotowaniu gulasz wykładamy na ryż.