Sposób przygotowania:
Gulasz z karkówki
Karkówkę bez kości pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do wołowiny i schować do lodówki na 2 godziny.
Na smalcu zrumienić mięso, dodać cebulę, czosnek i podsmażać z 5 minut.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, dodać natkę pietruszki.
Podawać z czym się lubi, u mnie ziemniaki i marchew duszona.
Na smalcu zrumienić mięso, dodać cebulę, czosnek i podsmażać z 5 minut.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, dodać natkę pietruszki.
Podawać z czym się lubi, u mnie ziemniaki i marchew duszona.