Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczaka z kaszą
Kurczaka kroję w kostkę, doprawiam i smażę na patelni. Mięso smażę nie do końca wystarczy, że jest biały z obu stron. Do bulionu wrzucam obranego i pokrojonego w kostkę bakłażana. Po upływie ok 2 min dodaję mięso. Następnie marchewkę obieram i trę na grubych oczkach.
Do gotującego bulionu dodaję przecier pomidorowy. Następnie dodaję przyprawy. Po upływie ok 5 min dodaję kaszę. Gotuję jeszcze ok 15 min, aż kasza będzie miękka.
Pod koniec ok 2 min dodaję marchewkę. Podaję gorący.
Do gotującego bulionu dodaję przecier pomidorowy. Następnie dodaję przyprawy. Po upływie ok 5 min dodaję kaszę. Gotuję jeszcze ok 15 min, aż kasza będzie miękka.
Pod koniec ok 2 min dodaję marchewkę. Podaję gorący.