Sposób przygotowania:
Boeuf Strogonow z kluseczkami
Umyte i oczyszczone mięso pokrój w paski po czym włóż do miski, oprósz mąką i wymieszaj. Tak przygotowane mięso od razu obsmaż na rozgrzanym oleju a następnie przełóż do rondla, podlej rosołem i duś wraz z przyprawami.
Na tej samej patelni podsmaż piórka z cebuli a kiedy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, po pięciu minutach całość dodaj do duszącej się wołowiny. Kiedy mięso zmięknie dopraw je solą pieprzem i zalej śmietanką.
W między czasie przygotuj kluseczki, z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieć gładkie i dosyć twarde ciasto. Po 10 minutach intensywnego wyrabiania z ciasta uformuj wałek grubości palca po czym przy pomocy ostrego noża zacznij wycinać z niego cieniutkie plasterki.
Tak powstały makaron rzucaj na gorącą wodę i gotuj aż do miękkości.
Na tej samej patelni podsmaż piórka z cebuli a kiedy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki, po pięciu minutach całość dodaj do duszącej się wołowiny. Kiedy mięso zmięknie dopraw je solą pieprzem i zalej śmietanką.
W między czasie przygotuj kluseczki, z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieć gładkie i dosyć twarde ciasto. Po 10 minutach intensywnego wyrabiania z ciasta uformuj wałek grubości palca po czym przy pomocy ostrego noża zacznij wycinać z niego cieniutkie plasterki.
Tak powstały makaron rzucaj na gorącą wodę i gotuj aż do miękkości.
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek