Sposób przygotowania:
Watróbka z cebulą i młodymi ziemniakami
Wątróbki drobiowe płuczemy osuszamy i oczyszczamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule, dolewamy odrobinę białego wina i dusimy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła, lekko mieszamy.
Młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule, dolewamy odrobinę białego wina i dusimy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła, lekko mieszamy.
robaczek