Sposób przygotowania:
Żeberka z rozmarynem
Żeberka dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i przesmażamy na nim na złoto podzielone na mniejsze kawałki żeberka.
Do połowy garnka z obsmażonym mięsem wlewamy wodę i dodajemy gałązki rozmarynu. Jest on bardzo aromatyczny i lepiej nie dawać go zbyt dużo. Zawsze można go dodać. Odjąć już nie będzie jak. Całość dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania 1/4 płynu. Wówczas doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Gotujemy nadal pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie, a sos się zredukuje. Jeśli to konieczne dolewamy wody. Na 5 minut przed końcem gotowania dodałam jeszcze trochę rozmaryn.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Do połowy garnka z obsmażonym mięsem wlewamy wodę i dodajemy gałązki rozmarynu. Jest on bardzo aromatyczny i lepiej nie dawać go zbyt dużo. Zawsze można go dodać. Odjąć już nie będzie jak. Całość dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania 1/4 płynu. Wówczas doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Gotujemy nadal pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie, a sos się zredukuje. Jeśli to konieczne dolewamy wody. Na 5 minut przed końcem gotowania dodałam jeszcze trochę rozmaryn.
Podajemy od razu po przygotowaniu.