patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz z mięsa i bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz z mięsa indyka z bakłażana. Idealne do kotletów, płatków czy makaronów. Pyszny i łatwy w przygotowaniu.

Gulasz z mięsa i bakłażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z mięsa i bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsa i bakłażana
Do garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano.

Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty.

Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi.
Gulasz z mięsa i bakłażana
Mięso przekładam do garnka o grubym dnie.
Gulasz z mięsa i bakłażana
Mięso z indyka dokładnie doprawiam i smażę na rumiano.
Gulasz z mięsa i bakłażana
Dodaję pokrojone drobno bakłażany z zalewy.
Gulasz z mięsa i bakłażana
Następnie dodaję przecier pomidorowy o wode. Duszę.