Sposób przygotowania:
Omlet z kaszą gryczaną
Ugotowaną i ostudzoną kaszę gryczaną rozdrobnić widelcem.
Jajka roztrzepać w głębokim talerzu i odprawić do smaku, wsypać kaszę i dodać posiekaną zieleninę - dokładnie wymieszać.
Na patelni rozpuścić masło i wlać masę jajeczną - nakryć pokrywką i ogrzewać na niewielkim płomieniu, aż spód i boki się zetną.
Ostrożnie odwrócić na drugą stronę za pomocą szerokiej łopatki i dosmażyć już bez przykrycia.
Podawać z ulubionym sosem - ketchupem, tatarskim, czosnkowym lub po prostu z kwaśną śmietaną.
Jajka roztrzepać w głębokim talerzu i odprawić do smaku, wsypać kaszę i dodać posiekaną zieleninę - dokładnie wymieszać.
Na patelni rozpuścić masło i wlać masę jajeczną - nakryć pokrywką i ogrzewać na niewielkim płomieniu, aż spód i boki się zetną.
Ostrożnie odwrócić na drugą stronę za pomocą szerokiej łopatki i dosmażyć już bez przykrycia.
Podawać z ulubionym sosem - ketchupem, tatarskim, czosnkowym lub po prostu z kwaśną śmietaną.
biedroneczki
Czekoladka 2