Sposób przygotowania:
Gulasz ziemniaczany
Obie kostki rosołowe przełożyć do rondelka i zalać litrem wrzątku i rozpuścić.Ziemniaki umyć i osuszyć. Jednego odłożyć na bok, a resztę pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w pół plasterki. W dużym rondlu roztopić margarynę i dodać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać do niej paprykę, majeranek i zesmażyć. Kiełbasę pokroić w małą kostkę i dodać do cebuli. Zrumienić ją. Następnie dodać ziemniaki, oraz listek laurowy. Wymieszać. Dodać koncentrat i znów dobrze wymieszać. Wlać bulion z kostek i doprowadzić do wrzenia. Pod przykryciem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę i dodać do garnka gdy ziemniaki będą na wpół miękkie. Dodać kminek. Na około 3 minuty przed końcem gotowania odłożonego ziemniaka zetrzeć na tarce o małych oczkach i wymieszać go z mąką. Dodać do garnka i zagotować. Doprawić sola i pieprzem. Smacznego!