Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gulaszowa z pieczarkami na schabie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulaszowa z pieczarkami na schabie z papryką, pomidorami, pieczarkami i ogórkami to pyszna propozycja jednogarnkowa.

Gulaszowa z pieczarkami na schabie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulaszowa z pieczarkami na schabie

 

  • 800 g schabu bez kości
  • 1-2 czerwone papryki
  • 400 g pieczarek
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
  • 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka ostra i słodka wędzona.
  • natka pietruszki
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Gulaszowa z pieczarkami na schabie
Mięso myjemy, kroimy w paseczki. W szerokim rondlu przesmażamy mięso oprószając solą, pieprzem i paprykami. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami, mieszamy i przesmażamy 5 minut.

Następnie dodajemy pomidory z puszki, podlewamy wodą i dusimy 20 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy.

Gotujemy do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku Podajemy oprószając posiekaną natką.
Gulaszowa z pieczarkami na schabie
Mięso kroimy, oprószamy przyprawiamy i podsmażamy
Gulaszowa z pieczarkami na schabie
następie dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną
Gulaszowa z pieczarkami na schabie
następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki
Gulaszowa z pieczarkami na schabie
dodajemy pomidory i podlewamy wodą - gotujemy
Gulaszowa z pieczarkami na schabie
na koniec dodajemy pokrojone ogórki