Sposób przygotowania:
Gulaszowa z kurczakiem i warzywami
Mięso myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na paski lub w kostkę,wrzucam do garnka,dodaję pokrojoną w kostkę cebulę ,oprószam solą, podlewam olejem i duszę 5 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Papryki myję usuwam gniazda nasienne ,seler obieram,myję kroję w kostkę i dodaję do duszącego się mięsa i podsmażam kolejne 5 minut. Po tym czasie wlewam bulion drobiowy,dodaję zupę zimową Hortex,liść laurowy ziele angielskie i gotuję około 30 minut,po tym czasie dodaję koncentrat pomidorowy,doprawiam do smaku solą pieprzem papryką słodką i szczyptą tikka masala,dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek,z mąki i odrobiny wody robię zawiesinę zagęszczam zupę,gotuję wszystko razem jeszcze 2-3 minuty.Odstawiam. Przed podaniem posypuję obficie świeżą posiekaną natka pietruszki. Smacznego.