Sposób przygotowania:
Gulaszowa z kurczakiem i warzywami
Mięso umyć osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na cienkie paski lub w kostkę,wrzucić do garnka,dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,doprawić do smaku solą, podlać olejem i wszystko poddusić około 5 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.Z umytych papryk usunąć gniazda nasienne ,seler obierać,umyć pod bieżącą wodą pokroić w kostkę i dodać do duszącego się mięsa i podsmażyć kolejne 5 minut.Po tym czasie wlać bulion drobiowy,wsypać do zupy mrożone warzywa, dodać liść laurowy ziele angielskie i gotować około 30 minut,po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy,doprawić do smaku solą pieprzem papryką słodką i szczyptą tikka masala,dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek,z mąki i odrobiny wody zrobić zawiesinę i zagęścić lekko zupę,zagotować wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posypać świeżą posiekaną natka pietruszki. Smacznego!
2milutka