nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Gulaszowa z Pomysłem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jako gratis dostałam "Pomysły na" i postanowiłam je wykorzystać trochę inaczej, niż na odwrocie opakowania.

Gulaszowa z Pomysłem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulaszowa z Pomysłem

 

  • 30 dag mięsa gulaszowego (drobiowego)
  • 4 parówki
  • 3 większe ziemniaki
  • 1 większa cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szkl. mrożonego groszku
  • 1 marchewka
  • 2 op. Pomysłu na ... Zupa gulaszowa
  • 3 łyżki oleju
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, maggi

Sposób przygotowania:

Gulaszowa z Pomysłem
1. Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w paseczki. Parówki wyciągnięte z osłonek kroimy w krążki. 2. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę, obraną marchewkę w plasterki.. Z cebuli ściągamy łupinki i dowolnie siekamy (ja lubię w kostkę). Umytą paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki lub również w kostkę. 3. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, po chwili dodajemy mięso i parówki. Po kilku minutkach dodajemy przecier i mieszając przesmażamy, po czym zalewamy wszystko 2 l wody i dodajemy : ziemniaki, paprykę i marchewkę oraz zawartość z 2 większych torebek "pomysłu" . Dokładnie mieszamy i gotujemy aż warzywa zaczną mięknąć. Następnie dodajemy groszek i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Wsypujemy zawartość mniejszych saszetek, dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. 4. Na mój gust zupę trzeba było doprawić - solą , pieprzem oraz maggi
Gulaszowa z Pomysłem
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, mięso gulaszowe i parówki,a póżniej dodajemy przecier pomidorowy.
Gulaszowa z Pomysłem
Mięso i warzywa zalewamy wodą, dodajemy pomysł na i gotujemy ok. 30 minut.