Sposób przygotowania:
Gulaszowa z Pomysłem
1. Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w paseczki. Parówki wyciągnięte z osłonek kroimy w krążki. 2. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę, obraną marchewkę w plasterki.. Z cebuli ściągamy łupinki i dowolnie siekamy (ja lubię w kostkę). Umytą paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki lub również w kostkę. 3. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, po chwili dodajemy mięso i parówki. Po kilku minutkach dodajemy przecier i mieszając przesmażamy, po czym zalewamy wszystko 2 l wody i dodajemy : ziemniaki, paprykę i marchewkę oraz zawartość z 2 większych torebek "pomysłu" . Dokładnie mieszamy i gotujemy aż warzywa zaczną mięknąć. Następnie dodajemy groszek i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Wsypujemy zawartość mniejszych saszetek, dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. 4. Na mój gust zupę trzeba było doprawić - solą , pieprzem oraz maggi