Sposób przygotowania:
Wieprzowy gyros z cebulą
Schab kroimy w paseczki, przekładamy na patelnie, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawą i papryką - mieszamy by mięso pokryło się uzyskaną marynatą.
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie podsmażamy całość przez około 10-15 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, dodajemy do mięsa i podduszamy do momentu aż cebula zmięknie - około kolejne 10 minut.
Podajemy z sosem kebab-gyros oraz w mojej kompozycji młode ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką.
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie podsmażamy całość przez około 10-15 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, dodajemy do mięsa i podduszamy do momentu aż cebula zmięknie - około kolejne 10 minut.
Podajemy z sosem kebab-gyros oraz w mojej kompozycji młode ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i zieloną cebulką.
Magdalena88
niezły kąsek
Konczi