Sposób przygotowania:
Gyros z kurczaka
Z piersi kurczaka odkrawam wszelki tłuszcz i niedoskonałości, usuwam chrząstki.
Następnie kroje go w drobną kostkę. Polewam go olejem, a następnie posypuje przyprawą do klasycznego gyrosa, słodką papryką, pieprzem i odrobiną soli. Dokładnie mieszam, aby każdy kawałek był w przyprawie.
Odstawiam na godzine, aby się przegryzło. Po godzinie nagrzewam olej na patelni i smażę kurczaka około 15 minut.
Smacznego.
Następnie kroje go w drobną kostkę. Polewam go olejem, a następnie posypuje przyprawą do klasycznego gyrosa, słodką papryką, pieprzem i odrobiną soli. Dokładnie mieszam, aby każdy kawałek był w przyprawie.
Odstawiam na godzine, aby się przegryzło. Po godzinie nagrzewam olej na patelni i smażę kurczaka około 15 minut.
Smacznego.