Sposób przygotowania:
Hackpfane
Kartofle obrac,lekko podgotowac.Mielone usmazyc na patelni przyprawiajac pieprzem i sola,nastepnie wylozyc do pojemnika zaroodpornego na gore pokrojana cebule w osemki i pokrojone w plastry kartofle,posolic i popieprzyc.Wszystko zalac przecierem pomidorowym rozrobionym z woda tak aby nie byl zbyt gesty i nie za rzadki.Piec w piekarniku 200°C okolo 20 do 30 minut
Saja
gusia1000
Robi się to prosto, więc na pewno wypróbuję.
Daję 5.
caroline1983
Marika_1961
To danie mam od ziecia ktorego ojciec pochodzi z Jordani,nazwy arabskiej tego dania ziec nie zna i tu mowimy na to hackpfane,ja uzywam pol na pol a ziec wolowe
Senqa
Chodzi o mielone z patelni,to wlasnie znaczy Hackpfane ;) I smakuje naprawde dobrze ;-) a miesko zazwyczaj pol na pol.5 ;-)
Marika_1961
Wlasnie doqwiedzialam sie nazwe tego dnia ale w tlumaczeniu na jezyk niemiecki Köfter arabskiej nazwy nie moge podac raz ze nie wiem a dwa nie mam mozliwosci napisania tego w jezyku arabskim