Sposób przygotowania:
Zapiekanki z cukinii
Cukinię pokroić w takie około 1 centymetrowe plastry. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia. Ułożyć krążki cukinii na papierze. Cukinię posolić i oprószyć pieprzem. Każdy krążek cukinii posmarować ketchupem (lub koncentratem pomidorowym). Posmarowaną cukinię posypać czosnkiem granulowanym.
Na cukinii ułożyć plastry żółtego sera i pokrojone kawałki kiełbasy. Każdy krążek cukinii z dodatkami oprószyć z wierzchu suszoną bazylią.
Zapiekać cukinię w temperaturze 190 stopni około 30 minut (czasem wystarczy i mniej, ważne, by cukinia się zrobiła miękka, bo reszta składników szybko się podgrzewa).
Na cukinii ułożyć plastry żółtego sera i pokrojone kawałki kiełbasy. Każdy krążek cukinii z dodatkami oprószyć z wierzchu suszoną bazylią.
Zapiekać cukinię w temperaturze 190 stopni około 30 minut (czasem wystarczy i mniej, ważne, by cukinia się zrobiła miękka, bo reszta składników szybko się podgrzewa).