olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Halibut smażony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Halibut spożywany jest najczęściej w postaci wędzonej, jednakże ja polecam go spróbować w wersji smażonej.

Halibut smażony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Halibut smażony

 

Sposób przygotowania:

Halibut smażony
Halibuta kroję na kawałki po czym każdy z nich posypuję solą i pieprzem, a następnie obtaczam w mące i układam na rozgrzany na patelni olej. Halibuta smażę z obydwu stron na złocisty kolor. Usmażonego halibuta przekładam na chwilę na talerz wyłożony pergaminem, celem odsączenia zbędnego tłuszczu, po czym przekładam rybę na talerz i podaję do jedzenia.
Halibut smażony
Halibuta kroję na kawałki po czym każdy z nich posypuję solą i pieprzem, a następnie obtaczam w mące i układam na rozgrzany na patelni olej.
Halibut smażony
Halibuta smażę z obydwu stron na złocisty kolor.