eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Smażony filet Eli z halibuta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam filety panierowane i smażone z halibuta. Cała rodzinka zadowolona, bo halibut to pyszna ryba.

Smażony filet Eli z halibuta

Składniki:

Smażony filet Eli z halibuta

ryba

panierka

tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażony filet Eli z halibuta

przygotowanie ryby

Smażony filet Eli z halibuta
Oprószyc solą i pieprzem filety z halibuta.

Filety z halibuta oprószyć solą i pieprzem.

przygotowanie ryby cd

Smażony filet Eli z halibuta
Jajko dokładnie roztrzepać widelcem na talerzu.

Na talerzu widelcem roztrzepać jajko. Panierować halibuta w roztrzepanym jajku.

przygotowanie ryby cd

Smażony filet Eli z halibuta
W bułce tartej panierować filety z halibuta.

Bułkę tartą wysypać na talerz. Panierować rybę w bułce tartej.

przygotowanie ryby cd

Smażony filet Eli z halibuta
Usmażyć halibuta na rozgrzanym oleju z masłem.

Na patelni rozgrzać olej i masło - pół na pół. Smażyć filety z obu stron na rumiano.

podawanie

Smażony filet Eli z halibuta

Halibuta można podawać na ciepło lub na zimno.