Sposób przygotowania:
Smażony filet Eli z halibutaprzygotowanie ryby
![Smażony filet Eli z halibuta Smażony filet Eli z halibuta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazony-filet-eli-z-halibuta-579029.jpg)
Filety z halibuta oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie ryby cd
![Smażony filet Eli z halibuta Smażony filet Eli z halibuta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazony-filet-eli-z-halibuta-579030.jpg)
Na talerzu widelcem roztrzepać jajko. Panierować halibuta w roztrzepanym jajku.
przygotowanie ryby cd
![Smażony filet Eli z halibuta Smażony filet Eli z halibuta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazony-filet-eli-z-halibuta-579031.jpg)
Bułkę tartą wysypać na talerz. Panierować rybę w bułce tartej.
przygotowanie ryby cd
![Smażony filet Eli z halibuta Smażony filet Eli z halibuta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazony-filet-eli-z-halibuta-579032.jpg)
Na patelni rozgrzać olej i masło - pół na pół. Smażyć filety z obu stron na rumiano.
podawanie
![Smażony filet Eli z halibuta Smażony filet Eli z halibuta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazony-filet-eli-z-halibuta-579033.jpg)
Halibuta można podawać na ciepło lub na zimno.