Sposób przygotowania:
Jesienna zupa rybna
Czyścimy ryby, myjemy po czym wszystkie skrawki zalewamy wodą. Dodajemy sól i pieprz do smaku, kilka liści laurowych i kuleczek ziela angielskiego Gotujemy wszystko około 15 minut. Po lekkim przestudzeniu wyjmijemy skrawki ryby i czyścimy je dokładnie z ości. Obieramy warzywa, kroimy cebulę w drobną kosteczkę. Szklimy ją na maśle po czym dodajemy okrojone drobno lub starte na tarce w łezkę warzywa oraz posiekany imbir. Smażymy z cebulą kilka minut po czym podlewamy winem. Po odparowaniu alkoholu dolewamy bulion rybny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili, aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodajemy pokrojony filet rybny i gotujemy 5 minut. Na końcu dodajemy obrane wczesniej skrawki ryby i posiekaną natke pietruszki. Zupę podajemy gorącą udekorowaną kwiatami nasturcji.
edytaha
Ninko, czy mi się wydaje, czy opis przygotowania chyba się rozjechał i kawałek uciekł?
jaNina
Dzięki Ci Edytko! I to jak się rozjechał :D ....Pozdrawiam!