justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Hamburgery wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mniej kaloryczne hamburgery i do tego bardzo smaczne

Hamburgery wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hamburgery wołowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Hamburgery wołowe
1. Mięso przekładamy do miseczki. Wbijamy jajko. Dodajemy 1/2 drobno posiekanej cebuli i drobno pokrojonego ogórka. Doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem, oraz chili. Z mięsa formujemy kotlety. Spłaszczamy je. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlet. Można włożyć na pięć minut do piekarnika, aby mięso się przesmażyło. 2. Bułki dzielimy na połowy. Na spód układamy ser. Wstawiamy do piekarnika na kilka minut, aby ser się rozpuścił. 3. Bułki wyjmujemy z piekarnika. Na ser układamy po liściu sałaty. Na sałatę kładziemy kotlet i nieco usmażonej cebuli jaka nam pozostała. 4. Na cebulę kładziemy plasterek pomidora i polewamy ketchupem. 5. Zakrywamy druga połowa bułki i możemy zajadać.
Hamburgery wołowe
robimy kotlety, które spłaszczamy, na wielkośc bułki
Hamburgery wołowe
bułki zapiekamy razem z serem do jego cąłkowitego rozpuszczenia
Hamburgery wołowe
na bułkach układamy kotlety i warzywa...
Hamburgery wołowe
wystarczy polać ketchupem i złozyć bułeczki