Sposób przygotowania:
Hamburgery wołowe
1. Mięso przekładamy do miseczki. Wbijamy jajko. Dodajemy 1/2 drobno posiekanej cebuli i drobno pokrojonego ogórka. Doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem, oraz chili. Z mięsa formujemy kotlety. Spłaszczamy je. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlet. Można włożyć na pięć minut do piekarnika, aby mięso się przesmażyło. 2. Bułki dzielimy na połowy. Na spód układamy ser. Wstawiamy do piekarnika na kilka minut, aby ser się rozpuścił. 3. Bułki wyjmujemy z piekarnika. Na ser układamy po liściu sałaty. Na sałatę kładziemy kotlet i nieco usmażonej cebuli jaka nam pozostała. 4. Na cebulę kładziemy plasterek pomidora i polewamy ketchupem. 5. Zakrywamy druga połowa bułki i możemy zajadać.