Sposób przygotowania:
Hawajskie szaszłyki
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do jogurtu naturalnego dodać oliwę z oliwek, słodką paprykę w proszku, curry i kurkumę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać kawałki kurczaka, wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny. Czerwoną paprykę umyć i pokroić na duże kawałki. Ananasa osączyć z zalewy i każdy plasterek pokroić na cztery części. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kurczaka, czerwoną paprykę, ananasa, kurczaka, czerwoną paprykę, ananasa itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na posmarowanej olejem aluminiowej tacce, a następnie położyć na rozgrzanym grillu. Grillować około 40 minut. Podczas grillowania szaszłyki należy odwracać od czasu do czasu. Szaszłyki podawać z ulubionym dipem i z pieczywem. Smacznego.
msewka