Sposób przygotowania:
Herbata anyżkowa.
Wlać do rondla sześć szklanek wody i zagotować na dużym ogniu.
Nasiona anyżu wsypać do małej miseczki i zalać zimną wodą.Czekać,aż nasiona wypłyną na powierzchnię,a zanieczyszczenia na dno.Zebrać nasiona łyżeczką odstawić.Zdjąć
naczynie z wrzątkiem z palnika,wrzucić nasiona nasiona,nakryć rondel,zaparzać 2 min.Odcedzić nasiona.Podawać na gorąco lub schłodzić.Można osłodzić miodem.
Nasiona anyżu wsypać do małej miseczki i zalać zimną wodą.Czekać,aż nasiona wypłyną na powierzchnię,a zanieczyszczenia na dno.Zebrać nasiona łyżeczką odstawić.Zdjąć
naczynie z wrzątkiem z palnika,wrzucić nasiona nasiona,nakryć rondel,zaparzać 2 min.Odcedzić nasiona.Podawać na gorąco lub schłodzić.Można osłodzić miodem.