Sposób przygotowania:
Marokański bakłażan
W miseczce łączymy za sobą na jednolita pastę przyprawy z oliwą i wodą. Bakłażana kroimy wzdłuż na plastry, smarujemy go z obu stron przygotowaną pastą i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak przygotowanego bakłażana wkładamy do rozgrzanego do 200 piekarnika i pieczemy go 20 minut.
Miętę drobno siekamy, cytrynę kroimy w ósemki.
Upieczonego bakłażana posypujemy posiekaną miętą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Gorący serwujemy z pieczywem czosnkowym i cząstkami cytryny , smacznego : )
Miętę drobno siekamy, cytrynę kroimy w ósemki.
Upieczonego bakłażana posypujemy posiekaną miętą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Gorący serwujemy z pieczywem czosnkowym i cząstkami cytryny , smacznego : )