Sposób przygotowania:
Hiszpański chłodnik z pomidorów
Wszystkie pomidory sparz i obierz ze skórki. 1 pomidora (oczyszczonego i pokrojonego w kostkę) oraz trochę pozostałych warzyw odłóż, resztę włóż do dzbanka (w zestawie z blenderem) i dokładnie zmiksuj blenderem z czosnkiem oraz przyprawami.
Pod koniec miksowania, nie wyłączając blendera, dodaj oliwę z oliwek oraz listki bazylii. Gotowy chłodnik przelej do bulionówek i udekoruj pokrojonymi w kostkę warzywami oraz oliwkami.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.
Pod koniec miksowania, nie wyłączając blendera, dodaj oliwę z oliwek oraz listki bazylii. Gotowy chłodnik przelej do bulionówek i udekoruj pokrojonymi w kostkę warzywami oraz oliwkami.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.