ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Hot-dogi Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W Węgierskiej Górce jest lokal który od lat serwuje najlepsze hot-dogi. Nazywa się "U Beaty". Oto moja wersja tych prostych hot - dogów :)

Hot-dogi Beaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hot-dogi Beaty

 

  • 4 bułki do hot dogów francuskich
  • 4 cienkie parówki
  • Sałatka z kapusty w słoiku
  • keczup
  • musztarda
  • cebulka smażona

Sposób przygotowania:

Hot-dogi Beaty
Bułki rozkrawamy wzdłuż i przypiekamy w piekarniku w temperaturze 150 stopni do momentu aż się zarumienią lekko (ok 5-10 minut). Parówki obieramy z folii i gotujemy. W bułkach układamy parówki, dodajemy keczup i musztardę, całość posypujemy prażoną (smażoną) cebulką. Wolne miejsce w bułce wypełniamy sałatką ze słoika. Całość polewamy kolejny raz keczupem i podajemy. Smacznego!
Hot-dogi Beaty
Bułki podpiekamy po to aby były pyszne i chrupiące.
Hot-dogi Beaty
Używam parówek z Biedronki bo moim zdaniem są najsmaczniejsze.
Hot-dogi Beaty
Keczup i musztarda to klasyczne sosy które zawsze się sprawdzają w hot dogach
Hot-dogi Beaty
Gotowa smażona cebulka jest wspaniałym chrupiącym dodatkiem do tego typu dań.

Tagi:

sałatka