Tusia893

Tusia893

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Hot-dogi domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne hot-dogi dla całej rodziny

Hot-dogi domowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Hot-dogi domowe

 

  • mąki, 1,2 szkl letniego mleka, 0,5 łyżeczki soli, 4 łyżki oleju, 5 dag drożdży,
  • Farsz: 20 sztuk parówek, 8 plasterków sera, 10 ogórków

Sposób przygotowania:

Hot-dogi domowe
Przygotowujemy miskę, do miski wsypujemy mąkę, olej, sól oraz wlewamy rozrobione w letnim mleku drożdże. Ugniatamy ciasto, zostawiamy na pól godziny do wyrośnięcia. Następnie dzielimy ciasto na pół, rozwałkowujemy ciasto w kształcie prostokąta (na troszkę większą długość niż jest parówka). Kroimy na mniejsze prostokąty, kładziemy parówkę, ogórka pokrojonego w ćwiartki oraz ser żółty. Zawijamy ciasto w hot-doga. Blachę smarujemy tłuszczem. Pieczemy w 180’C, aż ciasto się zarumieni.
Najlepsze z sosem czosnkowym:)
Hot-dogi domowe
Najpierw rozwałkowujemy ciasto, kroimy na prostokąty
Hot-dogi domowe
Nastepnie kładziemy farsz, czyli parówkę, ogórka i ser żółty
Hot-dogi domowe
Rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika,aż się zarumienią

Tagi:

sery ciasto ser