Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Hot-dogi domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka domowa przekąska na każdy głód

Hot-dogi domowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Hot-dogi domowe

 

  • bagietka
  • parówki (w zależności od ilości wykonywanych hot-dogów na jednego małego hot-doga 1 parówka)
  • pomidor
  • papryka
  • ogórek konserwowy
  • żółty ser
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Hot-dogi domowe
Parówki gotujemy, Bagietkę przekrawamy wzdłuż (jeżeli wykorzystujemy bagietkę upieczoną nie musimy jej podgrzewać, natomiast jeżeli zakupimy bagietkę do pieczenia to pieczemy wg sposobu na opakowaniu odejmując około 2 minuty), wszystkie warzywka oraz ser kroimy w cieniutkie paseczki, bagietkę smarujemy wewnątrz ketchupem, kładziemy kilka paseczków pomidora, papryki oraz ogórka, następnie ugotowaną parówkę którą przykrywamy kolejną warstwą warzyw i posypujemy żółtym serem, Zapiekamy w piekarniku na około 160 stopni przez 5 minut, (do czasu aż ser się roztopi) Polewamy hot-dogi ketchupem i podajemy. Smacznego
Hot-dogi domowe
Przygotowana bagietka - ja wykorzystałam bagietkę do upieczenia samodzielnego ale świetnie spisuje się już gotowa, upieczona bagietka
Hot-dogi domowe
Pokrojone warzywka, zółty ser oraz przygotowana bagietka i parówka

Tagi:

sery ser