Sposób przygotowania:
Risotto z podgrzybkami i oscypkiemETAP 1:
Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić w paski.
Cebulę posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dołożyć grzyby smażyć przez kolejne 10 min.
ETAP 2:
Wsypać suchy ryż, smażyć do momentu aż ziarenka staną się szkliste.
ETAP 3:
Wlać wino, gdy ryż go wchłonie dolać ok. 0,5l rosołu/bulionu.
Smażyć do momentu aż ryż wchłonie płyn.
Stopniowo dolewać rosół , sprawdzając miękkość ryżu, co jakiś czas mieszając.
Danie doprawić solą i pierzem.
ETAP 4:
Wsypać tarty oscypek oraz natkę pietruszki.
Smażyć jeszcze chwilę mieszając.
ETAP 5:
Dołożyć masło, smażyć do jego rozpuszczenia.
Risotto zdjąć z gazu, podawać gorące.
gosiapiotrek23
skuter5
ciasteczka
Martyna12
Polecam, jest przepyszne :)
Martyna12
Zgadam się, ja także uwielbiam :)
Martyna12
Ja także uwielbiam :)
Martyna12
Zgadzam się :)
lukrowanepierniczki
Martyna12
Zgadza się :)