Sposób przygotowania:
Hrabiowskie roladkiI etap
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
etap II
2. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
Etap III
3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy w mące pszennej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
ETAP IV
4. Na drugiej patelni smażymy obraną, drobno pokrojona cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno szynkę oraz obrane, pokrojone w plasterki marchewki, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Podlewamy bulionem, wlewamy sos sojowy, przecier, ketchup, tabasco i gotujemy. Na koniec sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
ETAP V
5. Sos z warzywami łączymy z roladkami.
6. Gotowe.
7. Smacznego.