Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Hrabiowskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
  • KALORIE: 130
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki ze schabu zrobisz szybciutko są soczyste, zatopione w pysznym aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw.

Hrabiowskie roladki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Hrabiowskie roladki

Składniki:

Składniki na sos:

  • 1 cebula
  • 10 dag szynki
  • 2 duże marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szk. bulionu lub kostka rosołowa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • ½ łyżeczki tabasco
  • 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Hrabiowskie roladki

I etap

Hrabiowskie roladki
rozbijanie mięsa wieprzowego ze schabu i doprawienie pieprzem oraz solą.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

etap II

Hrabiowskie roladki
szklimy cebulę , pieczarki kroimy i smażymy.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

Etap III

Hrabiowskie roladki
Mięso faszerujemy, zwijamy i smażymy.

3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy w mące pszennej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP IV

Hrabiowskie roladki

4. Na drugiej patelni smażymy obraną, drobno pokrojona cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno szynkę oraz obrane, pokrojone w plasterki marchewki, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Podlewamy bulionem, wlewamy sos sojowy, przecier, ketchup, tabasco i gotujemy. Na koniec sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

ETAP V

Hrabiowskie roladki

5. Sos z warzywami łączymy z roladkami.

6. Gotowe.

7. Smacznego.