Sposób przygotowania:
Kluski kokosowe z sosem jagodowym
Mrożone jagody wkładamy do garnka i dodajemy miód, odstawiamy.
Twaróg przeciskamy przez praskę i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy gładkie ciasto. Formujemy podłużne wałeczki i kroimy na małe kluski.
Kluski wkładamy do zagotowanej wody z olejem i solą, gotujemy przez kilka chwil od wypłynięcia. Przekładamy na cedzak i odsączamy.
Garnek z jagodami stawiamy na gazie i zagotowujemy. Do zimnej wody dodajemy skrobię i mieszamy, wlewamy do jagód i zagotowujemy.
Kluski podajemy z przygotowanym sosem.
Twaróg przeciskamy przez praskę i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy gładkie ciasto. Formujemy podłużne wałeczki i kroimy na małe kluski.
Kluski wkładamy do zagotowanej wody z olejem i solą, gotujemy przez kilka chwil od wypłynięcia. Przekładamy na cedzak i odsączamy.
Garnek z jagodami stawiamy na gazie i zagotowujemy. Do zimnej wody dodajemy skrobię i mieszamy, wlewamy do jagód i zagotowujemy.
Kluski podajemy z przygotowanym sosem.
Na sos :
20 dag mrożonych jagód
3 łyżki miodu
1/2 szkl wody
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej