Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z parówkami
Schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na płaty. Następnie oprószyć solą i posmarować musztardą.
Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony.
Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę.
Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.
Mielone wymieszać z przyprawami, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Na każdym płacie rozsmarować farsz. Ułożyć parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy płat zawinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju rzepakowym z każdej strony.
Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 - 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika z każdej ściągnąć nitkę.
Ułożyć na półmisku,udekorować i podawać z frytkami lub tak ja ja z kluskami i kapustą.
gusia1000