Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z jabłkiem i orzechami
Kotlety schabowe rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie nadzienia.
Jabłko obieramy kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Orzechy siekamy na drobniejsze kawałki.
Do miseczki dajemy jabłko, cebulę, orzechy doprawiamy pieprzem i wlewamy olej mieszamy składniki nadzienia.
Plastry schabu rozkładamy na desce na każdy plaster schabu dajemy po plasterku szynki na to wykładamy farsz. Na górę dajemy po plasterku sera żółtego.
Zwijamy ciasno roladki.
Roladki obtaczamy najpierw w mące póżniej w jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane roladki zawijamy w folię wkładamy do lodówki na jakiś czas.
Na patelni rozgrzewamy olej rozwijamy z foli roladki i obsmażamy ze wszystkich stron.
Podajemy na ciepło albo na zimno pokrojone w plasterki.
POLECAM !!!!!
Przygotowanie nadzienia.
Jabłko obieramy kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Orzechy siekamy na drobniejsze kawałki.
Do miseczki dajemy jabłko, cebulę, orzechy doprawiamy pieprzem i wlewamy olej mieszamy składniki nadzienia.
Plastry schabu rozkładamy na desce na każdy plaster schabu dajemy po plasterku szynki na to wykładamy farsz. Na górę dajemy po plasterku sera żółtego.
Zwijamy ciasno roladki.
Roladki obtaczamy najpierw w mące póżniej w jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane roladki zawijamy w folię wkładamy do lodówki na jakiś czas.
Na patelni rozgrzewamy olej rozwijamy z foli roladki i obsmażamy ze wszystkich stron.
Podajemy na ciepło albo na zimno pokrojone w plasterki.
POLECAM !!!!!
halina
gosia56
Dziękuję bardzo ;)
gusia1000