Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką
Plastry schabu myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
Paprykę i ogórka kroimy w słupki. Cebulę dymkę ( bez szczypiorku ) czyścimy i myjemy. Stawiamy garnek z wodą ( 1 i 1/2 szkl ) na gazie, zagotowujemy.
Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek cebuli, papryki i ogórka i zawijamy roladki, obwiązujemy nitką.
Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Roladki wyjmujemy, dodajemy przyprawy i zagęszczamy sos, wkładamy roladki i ponownie zagotowujemy.
Paprykę i ogórka kroimy w słupki. Cebulę dymkę ( bez szczypiorku ) czyścimy i myjemy. Stawiamy garnek z wodą ( 1 i 1/2 szkl ) na gazie, zagotowujemy.
Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek cebuli, papryki i ogórka i zawijamy roladki, obwiązujemy nitką.
Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Roladki wyjmujemy, dodajemy przyprawy i zagęszczamy sos, wkładamy roladki i ponownie zagotowujemy.