Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami, ananasem, kukurydzą i papryką
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże,oliwę z oliwek oraz sól. Zagniatamy ciasto wlewając stopniowo ciepłą wodę. Przykrywamy miskę ściereczką i zostawiamy na około godzinę, aby ciasto wyrosło.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy na nim pieczarki pokrojone w plasterki.
Mieszamy przecier pomidorowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią i oregano.
Rozwałkowujemy ciasto i smarujemy sosem. Układamy wszystkie składniki: pieczarki, mozarellę pokrojoną w plastry, kawałki ananasa oraz papryki. Posypujemy kukurydzą.
Układamy również paprykę pokrojoną w paseczki i posypujemy całość żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
Wkładamy pizzę do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni z termoobiegiem i pieczemy ją przez około 12-13 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy na nim pieczarki pokrojone w plasterki.
Mieszamy przecier pomidorowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią i oregano.
Rozwałkowujemy ciasto i smarujemy sosem. Układamy wszystkie składniki: pieczarki, mozarellę pokrojoną w plastry, kawałki ananasa oraz papryki. Posypujemy kukurydzą.
Układamy również paprykę pokrojoną w paseczki i posypujemy całość żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
Wkładamy pizzę do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni z termoobiegiem i pieczemy ją przez około 12-13 minut.