zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Hummus po mojemu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój pierwszy hummus. Nie jest może idealnie gładki bo blender odmówił mi posłuszeństwa. Choć przyznam, że te lekko wyczuwalne grudki w niczym nie przeszkadzają. Taką pastę możemy zjeść na śniadanie lub kolację.

Hummus po mojemu

Składniki:

Hummus po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Hummus po mojemu
Ciecierzycę odsączyć z zalewy i wrzucić najlepiej do wysokiego naczynia. Dodać tahini oraz czosnek, sól, pieprz i olej. Blenderem dokładnie zmiksować na gładką pastę.

W razie konieczności ( jeżeli pasta jest za gęsta ) dodać odrobinę zimnej, przegotowanej wody ewentualnie zalewy z ciecierzycy.

Gdy masa będzie gładka przełożyć ją do innego naczynia i zajadać z pieczywem.