gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Idyk w żurawinie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dżem żurawinowy można przyrządzić samemu

Idyk w żurawinie

Składniki:

Idyk w żurawinie

 

  • Duży filet z indyka
  • przyprawa do drobiu
  • vegeta
  • 1/3 szkl. oleju
  • 1 słoiczek dżemu żurawinowego

Sposób przygotowania:

Idyk w żurawinie
Z przyprawy do drobiu, vegety i oleju przygotuj marynatę, zalej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na 12 godzin. Mięso po wyjęciu z marynaty obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie należy przełożyć je do rękawa do pieczenia, nakładamy do niego dżem żurawinowy i szczelnie zamykamy by nic nie wyciekło. Pieczemy w piekarniku ok 60 min. Po upieczeniu mięso kroimy na plastry.