rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Indor w kapuscie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pysznie i dietetycznie na dukanie w II fazie P+W

Indor w kapuscie

Składniki:

Indor w kapuscie

 

  • 1kg udźca z indyka bez skóry i kości
  • 30dag kapusty kiszonej
  • przyprawy:papryka słodka,czosnek,sól,pieprz
  • pół szkl.wody

Sposób przygotowania:

Indor w kapuscie
Udziec umyć i osuszyć,dość obficie przyprawami i włożyć do żaroodpornego naczynia i do lodówki na całą noc.Następnego dnia udziec włożyć do rękawa do pieczenia i dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszona.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu,dolac wodę.Piec w 180st.C przez godzinę.Podawać tylko z kapusta na Dukanie.