grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Kotlet z piersi indyczej.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie,proste danko na wiosenne dni.

Kotlet z piersi indyczej.

Składniki:

Kotlet z piersi indyczej.

 

 

  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Kotlet z piersi indyczej.
Piers indycza pokroic na plastry i zbic lekko tluczkiem.Jajko rozmacic z lyzka smietany,sola i pieprzem.Wlozyc mieso , niech troche postoi. Ziemniaki obrac i ugotowac.Porwac drobno troche zielonej salaty,dodac rzodkiewke,dymke.Polac sosem sojowym wymieszanym z olejem -np.lyzka sosu sojowego plus 2.3 lyzki oleju.Mozna dodac rozpuszczonyw lyzeczce wody cieplej slodzik lub szczypte cukru. Pieczarke pokroic w poprzek ,na plastry i usmazyc z obu stron. Na salacie polozyc kotlet,na kotlet pieczarke,obok ziemniaki.Udekorowac wiosennie-zu pomidor,natka.