Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekane kotleciki indycze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Indycze kotleciki zapiekane z pieczarkami i serem.

Zapiekane kotleciki indycze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekane kotleciki indycze

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane kotleciki indycze
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Rozbić na kotlety. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone ułożyć jeden obok drugiego na blaszce do pieczenia. Pieczarki pokroić, udusić na oliwie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ułożyć na kotlecikach. Każdy przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco.
Zapiekane kotleciki indycze
Kotleciki z fileta z indyka usmażyć na oleju.
Zapiekane kotleciki indycze
Na kawałki mięsa nałożyć po trochu pieczarek.
Zapiekane kotleciki indycze
Pieczarki przykryć plastrem sera i zapiec.