Sposób przygotowania:
Ciecierzyca w pomidorach, w serowych łódeczkach
Na patelnie wlać łyżkę oleju, na rozgrzany olej wrzucić ciecierzycę, chwilkę podsmażyć, dodać pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, bulion oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną papryką.
Gotować na małym ogniu przez około 10 minut (zeby pomidory z puszki się rozgotowały a sok trochę odparował), pod koniec dodać posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki.
Ser pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć nim foremki. Do środka nakładać ciecierzyce.
Blaszkę wstawić do piekarnika na około 5-10 minut ( lub do momentu aż ser się stopi i uformują się z niego "łódeczki") i zapiec w 200 C .
Po zapieczeniu studzimy i delikatnie wyciągamy z foremek.
Gotować na małym ogniu przez około 10 minut (zeby pomidory z puszki się rozgotowały a sok trochę odparował), pod koniec dodać posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki.
Ser pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć nim foremki. Do środka nakładać ciecierzyce.
Blaszkę wstawić do piekarnika na około 5-10 minut ( lub do momentu aż ser się stopi i uformują się z niego "łódeczki") i zapiec w 200 C .
Po zapieczeniu studzimy i delikatnie wyciągamy z foremek.