Sposób przygotowania:
Indycze kotlety w orzechowej panierce
Mięso pokroić w plastry, potem przeciąć je na pół i lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i mielonym chilli.
Orzeszki wyjąć z łupinek i uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną posiekać i wymieszać z tartą bułką i parmezanem.
Jajka wbić do miseczki i połączyć ze śmietanką. Lekko posolić. Mięso obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w panierce orzechowo-serowej.
Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Orzeszki wyjąć z łupinek i uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną posiekać i wymieszać z tartą bułką i parmezanem.
Jajka wbić do miseczki i połączyć ze śmietanką. Lekko posolić. Mięso obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w panierce orzechowo-serowej.
Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.