patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Indyk faszerowany filetem z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wędlina z udźca z indyka faszerowany filetem z kurczaka. Idealna marynata i siatka do pieczenia do wędlin pomagają zrobić idealny kształt i smak wędliny.

Indyk faszerowany filetem z kurczaka

Składniki:

Indyk faszerowany filetem z kurczaka

Mięso

  • 2 kg udźca z indyka
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • Siatka do pieczenia wędlin
  • rękaw do pieczenia

Marynata

  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki suszonej cebuli
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego

Sposób przygotowania:

Indyk faszerowany filetem z kurczaka
Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę.

Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka.

Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięa. Zawiązuję.

Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mieso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny w 180 stopniach.

Po upieczeniu studzę i wkladam do lodówki w samej siatce na kilka godzin.