Sposób przygotowania:
Indyk faszerowany filetem z kurczaka
Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę.
Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka.
Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięa. Zawiązuję.
Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mieso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu studzę i wkladam do lodówki w samej siatce na kilka godzin.
Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka.
Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięa. Zawiązuję.
Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mieso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny w 180 stopniach.
Po upieczeniu studzę i wkladam do lodówki w samej siatce na kilka godzin.